Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- En son (keki ıslatmak için bir çay bardağı süt)
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
- 70 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Çikolata ganajı için ;
- 200 ml sıvı krema
- 150 gram çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 6 büyük boy muz
- Fındık
- Antep fıstığı
Borcamda Malaga Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak keki için bir çırpma kabın içerisinde 4 yumurta ila şekeri yaklaşık 3-5 dakika arası mikser ile çırpıyoruz köpük köpük olana kadar.
- Ardından bütün malzemeleri ekleyip düşük devirde iyice çırpıyoruz.
- Dikdörtgen borcamın alt kısımını yağlayıp kekimizi borcamımıza döküyoruz ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20-25 dakika arası pişirmeye bırakıyoruz.
- Kekimiz pişerken o sırada çikolata ganajını yapmaya başlıyoruz sos tavasının içerisine kremayı katıp ocağa alıyoruz kısık ateşte kremanın sıcaklaşmasını bekliyoruz (kaynatmıyoruz kremayı ) ısınan kremanın içerisine çikolataları ve tereyağını katıp ocaktan alıyoruz çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve dolaba soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz o sırada pastacı kremasını yapıyoruz.
- Bir tencerenin içerisine sütü ,unu ,şekeri ve yumurtayı katıp karıştırıp ocağa alıyoruz pişirmeye başlıyoruz.
- Kıvam alan pastacı kremamıza tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimize kürdan ila batırıyoruz ve üzerine bir çay bardağı sütü her yerine gelecek şekilde kaşık ile döküyoruz.
- Soğuyan kremamızı soğuyan kekimizin üzerine spotula yardımı ile güzelce ekleyip üzerini eşit yapıyoruz.
- 7 adet muzu ikiden ortaya kesip pastamıza sıra sıra katıyoruz (pastanın üzerine katarken muzları hafiften bastırıyoruzki çok yukarıda kalmasın).
- Muzları kattıktan sonra soğumuş olan ganajı yemek kaşığı yardımı ile ilk olarak muzların üzerine (muzlar kapanacak şekilde) döküyoruz.
- Son olarakta dilediğimiz gibi süslüyoruz pastamızı en az 2 saat buz dolabında beklettikten sonra yemeğe hazır.
Herkese afiyet şeker olsun 🍭 🍫.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder