7 Mart 2021 Pazar

Borcamda Malaga Pasta Tarifi

 

Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • En son (keki ıslatmak için bir çay bardağı süt)

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çikolata ganajı için ;

  • 200 ml sıvı krema
  • 150 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 6 büyük boy muz
  • Fındık
  • Antep fıstığı

    Borcamda Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak keki için bir çırpma kabın içerisinde 4 yumurta ila şekeri yaklaşık 3-5 dakika arası mikser ile çırpıyoruz köpük köpük olana kadar.
  • Ardından bütün malzemeleri ekleyip düşük devirde iyice çırpıyoruz.
  • Dikdörtgen borcamın alt kısımını yağlayıp kekimizi borcamımıza döküyoruz ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20-25 dakika arası pişirmeye bırakıyoruz.
  • Kekimiz pişerken o sırada çikolata ganajını yapmaya başlıyoruz sos tavasının içerisine kremayı katıp ocağa alıyoruz kısık ateşte kremanın sıcaklaşmasını bekliyoruz (kaynatmıyoruz kremayı ) ısınan kremanın içerisine çikolataları ve tereyağını katıp ocaktan alıyoruz çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve dolaba soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizi piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz o sırada pastacı kremasını yapıyoruz.
  • Bir tencerenin içerisine sütü ,unu ,şekeri ve yumurtayı katıp karıştırıp ocağa alıyoruz pişirmeye başlıyoruz.
  • Kıvam alan pastacı kremamıza tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekimize kürdan ila batırıyoruz ve üzerine bir çay bardağı sütü her yerine gelecek şekilde kaşık ile döküyoruz.
  • Soğuyan kremamızı soğuyan kekimizin üzerine spotula yardımı ile güzelce ekleyip üzerini eşit yapıyoruz.
  • 7 adet muzu ikiden ortaya kesip pastamıza sıra sıra katıyoruz (pastanın üzerine katarken muzları hafiften bastırıyoruzki çok yukarıda kalmasın).
  • Muzları kattıktan sonra soğumuş olan ganajı yemek kaşığı yardımı ile ilk olarak muzların üzerine (muzlar kapanacak şekilde) döküyoruz.
  • Son olarakta dilediğimiz gibi süslüyoruz pastamızı en az 2 saat buz dolabında beklettikten sonra yemeğe hazır.
  • Herkese afiyet şeker olsun 🍭 🍫.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder