9 Mart 2021 Salı

Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi

 

Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Bolonez Sos İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3 orta boy domates
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

    Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Hamur için yoğurt, yumurta, nişasta, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
  • Hamuru mantı hamurundan biraz kalın açın ve 4×4 cm. Büyüklüğünde kareler kesin.
  • Kızdırılmış sıvı yağda hamurları kızartın ve havlu kağıt üzerinde fazla yağını alın.
  • Bolonez sos için kıymayı tereyağı ile birlikte soteleyin.
  • Küçük doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile sarımsak katıp domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurları servis tabağına alıp ve üzerine sosu gezdirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder