Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 türk kahve fincanı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Bolonez Sos İçin
- 300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 3 orta boy domates
- 2 diş doğranmış sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı
- Hamur için yoğurt, yumurta, nişasta, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
- Hamuru mantı hamurundan biraz kalın açın ve 4×4 cm. Büyüklüğünde kareler kesin.
- Kızdırılmış sıvı yağda hamurları kızartın ve havlu kağıt üzerinde fazla yağını alın.
- Bolonez sos için kıymayı tereyağı ile birlikte soteleyin.
- Küçük doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip sotelemeye devam edin.
- Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile sarımsak katıp domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurları servis tabağına alıp ve üzerine sosu gezdirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder