7 Mart 2021 Pazar

Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi

 

Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı  çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • Susam

    Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • En son unu, kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
  • Fındık büyüklüğünde veya bir tık daha büyük toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar 10 dakika pişiriyoruz♨️.
  • Fırın ayarları farklı olduğu için kontrollü pişirelim!!!.

    Afiyetler olsun👩🏻‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder