Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Üzeri için:
- 1 yumurta
- Susam
Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- En son unu, kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
- Fındık büyüklüğünde veya bir tık daha büyük toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar 10 dakika pişiriyoruz♨️.
Fırın ayarları farklı olduğu için kontrollü pişirelim!!!.
Afiyetler olsun👩🏻🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder