Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet bostan patlıcan
- 700 gram kuş başı et
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Bostan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
- Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
- Kızgın ateşte etleri ilave edip karıştırıyoruz.
- Güzelce kavurup suyunu çektikten sonra domates, biber, salça ve tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Patlıcanları kızartıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- İçlerini ezerek yumuşatıp etleri ilave ediyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 👌🏻✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder