16 Mart 2021 Salı

Bostan Kebabı Tarifi

 

Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet bostan patlıcan
  • 700 gram kuş başı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Bostan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • Kızgın ateşte etleri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Güzelce kavurup suyunu çektikten sonra domates, biber, salça ve tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları kızartıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • İçlerini ezerek yumuşatıp etleri ilave ediyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 👌🏻✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder