Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıflı kat için;
- 200 gr kadayıf
- 50 gr tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kadayıfı ,şeker ve tereyağını geniş bir teflon tavaya alıp kavuralım.
- Sürekli karıştırarak kızartalım.
- Kızardıktan sonra dövülmüş cevizi ekleyip bir kenara bırakalım soğuması için.
- Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip sürekli karıştıralım .
- Kaynamaya başlayınca vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.
- Kelepçeli kek kalıbına önce kadayıf ,sonra muhallebi, sonra yine kadayıf ve muhallebi, en son katına tüm kalan kadayıfı ekleyin.
- En az buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
- Sonra kalıptan çıkarıp süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder