16 Mart 2021 Salı

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıflı kat için;

  • 200 gr kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kadayıfı ,şeker ve tereyağını geniş bir teflon tavaya alıp kavuralım.
  • Sürekli karıştırarak kızartalım.
  • Kızardıktan sonra dövülmüş cevizi ekleyip bir kenara bırakalım soğuması için.
  • Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip sürekli karıştıralım .
  • Kaynamaya başlayınca vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Kelepçeli kek kalıbına önce kadayıf ,sonra muhallebi, sonra yine kadayıf ve muhallebi, en son katına tüm kalan kadayıfı ekleyin.
  • En az buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
  • Sonra kalıptan çıkarıp süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder