17 Mart 2021 Çarşamba

Buzluk İçin Enfes Bir lezzet Porsiyonluk Su Böreği Tarifi

 

Buzluk İçin Enfes Bir lezzet Porsiyonluk Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 5 tane yumurta
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı ;

  • Beyaz peynir (Kıymalı da yapabilirsiniz kaynamış olan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz bırakmayı unutmayın ve hamuru şokladığınız su hep iki yufkadan sonra hep değiştirin)

    Buzluk İçin Enfes Bir lezzet Porsiyonluk Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Unu bir karıştırma kabına koyup ortasına yumurtaları kırıp tuzunu da ekleyip yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Sert bir hamur elde edelim ve 1 saat bekletelim üstüne bir kapak kapatarak.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra hamuru 10 dakika daha yoğuralım ve bezelere bölelim.
  • Bol unla açmaya başlayalım çok ince açmayalım yırtılır.
  • Açıp kaynayan suyun içinde 10 saniye bekletelim ve soğuk suyun içine alıp.
  • Daha sonra süzgeç yardımıyla suyunu alıp masaya alalım tereyağını sıvı yağını ılıtıp hamurun üzerine gezdirip peynir ekleyelim.
  • Rulo halinde sarıp tabaklara alıp buzlukta yarım saat bekletip dolap poşetlerine bırakıp dolapta saklayalım.
  • ,Bütün işlemi aynı şekilde uyguluyoruz kıymalıyı da aynı işlem uygulanır benim iki tane yufkamda biraz yırtıma oldu onu da tavada yaptım tadı da mükemmel oldu.
  • Derin bir tavada tereyağıyla yağlayıp yufkanın sağlam kısmını içinde etrafına sarkıtıp önce yağlayıp harcımızı ekliyoruz.
  • Sonra hamuru kesip bir daha yağlayıp harcı bir daha ekleyip yağlıyoruz .
  • En son yufkanın tamamını da üst katmanına döşeyip yağlayıp orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde kontrollü bir şekilde arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Servis hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder