İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet ekmek
Köfte için;
- Yarım kg kıyma
- 1 çay bardağı irmik
- 1 büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- İsteğe göre
Servis yapmak için;
- Domates, biber
İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı
- Köfteyi hazırlamak için soğanı rondoda çekip suyunu sıkıp, bütün malzemeleri bir kaba alıp tamamen karıştırıyoruz.
- Serçe parmak büyüklüğünde şekil verip buzdolabında 1saat dinlendiriyoruz.
- Ekmeği 4e kesip iyice ısınan döküm tavada kızartıyoruz daha sonra köfteleri pişiriyoruz.
- Köfteler pişerken bir tavada tereyağını eritip toz biberle birlikte yakıyoruz, domates ve biberleri de pişiriyoruz.
- Kızarttığımız ekmekleri tereyağına batırıp arkalı önlü tamamen çektiriyoruz.
- Kalan tereyağına köfteleri döküp karıştırıyoruz.
- Ekmekleri kesip tabağa alıyoruz.
- Üzerine çırptığımız yoğurdu döküyoruz.
- Tabağın kenarına domates ve biber koyuyoruz.
- Yoğurdun üzerine köfteleri diziyoruz ve tereyağı gezdiriyoruz.
Afiyet olsun 💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder