17 Mart 2021 Çarşamba

İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı Tarifi

 

İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ekmek

Köfte için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • İsteğe göre

Servis yapmak için;

  • Domates, biber

    İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Köfteyi hazırlamak için soğanı rondoda çekip suyunu sıkıp, bütün malzemeleri bir kaba alıp tamamen karıştırıyoruz.
  • Serçe parmak büyüklüğünde şekil verip buzdolabında 1saat dinlendiriyoruz.
  • Ekmeği 4e kesip iyice ısınan döküm tavada kızartıyoruz daha sonra köfteleri pişiriyoruz.
  • Köfteler pişerken bir tavada tereyağını eritip toz biberle birlikte yakıyoruz, domates ve biberleri de pişiriyoruz.
  • Kızarttığımız ekmekleri tereyağına batırıp arkalı önlü tamamen çektiriyoruz.
  • Kalan tereyağına köfteleri döküp karıştırıyoruz.
  • Ekmekleri kesip tabağa alıyoruz.
  • Üzerine çırptığımız yoğurdu döküyoruz.
  • Tabağın kenarına domates ve biber koyuyoruz.
  • Yoğurdun üzerine köfteleri diziyoruz ve tereyağı gezdiriyoruz.
  • Afiyet olsun 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder