Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
- 1, 5 tatlı kaşığı reyhan
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ilave ediyoruz.
- Ardından salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- İçine tereyağ ilave edip karıştırıyoruz.
- En son ceviz ve maydanoz ekleyip iyice soğutuyoruz.
- Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
- Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ilave edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
- En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan parçalar ayırıyoruz.Bu şekilde yaparsanız boyları da eşit olur.
- Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir şekilde kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu aşamada yanınızda mutlaka su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
- Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz👍🏻 ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup iyice kızdıktan sonra içli köfteleri ilave edip kızartıyoruz.
- Yerken mutlaka üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp öyle yiyin 🥰. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder