Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 1,5 bardak un (200 ml bardakla)
- 1 yumurta
- 65 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
- 700 gram labne peynir
- 1 kutu krema
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
- 2 paket vanilya
- 100-150 gram ahududu
Üstü için;
- 250-300 gram karışık orman meyvesi ( ben ahududu ve böğürtlen kullandım)
- 1 çay bardağı şeker (150 ml bardakla)
- 1 su bardağı su (250 ml bardakla)
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi Yapılışı
- Alt tabanı için tüm malzemeleri güzelce yoğurun ( 5-10 dakika).
- Buzdolabı poşetine koyup 20 dakika buzdolabında bekletin.
- İki yağlı kağıt arasına koyup yaklaşık 30 cm çapında açın ( 26 cm kelepçeli kek kalıbına koyacağız ve kenarlarına da taşacak, bunu düşünerek hamurun büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz).
- Kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirelim.
- Kenarlarına bir şey sürmenize ya da yağlı kağıt koymanıza gerek yok hamur yağlı olduğu için yapışmıyor.
- Açtığımız hamuru kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak şekilde güzelce yerleştirelim. ( kenarlarında üstten 1 parmak kadar boşluk kalsın.
- Kremasını hazırlayana kadar kalıbımızı buzlukta ya da buzdolabında bekletelim.
- Kreması için önce labne peyniri bir kaba alalım ve krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpalım. ( yaklaşık 10 dk).
- İçerisine kremasında ilave edip 5 dk daha çırpalım, şekeri ilave edelim ve 5 dk daha çırpalım.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek ikişer dakika çırpalım.
- Nişasta ve vanilyasını ilave edip güzelce karışana kadar çırpalım.
- Kremamızı kalıbımıza dökelim ,içerisine ahududuları gömelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 10 dakika pişirelim.
- Fırının içine mutlaka ısıtmaya başlarken bir kap içinde su koyalım ve kekimizi öyle fırına koyalım.
- Sosu için meyveleri şekeri bir su bardağı su karıştırıp pişirelim.
- Nişastayı 1 çay bardağı su ile açalım ve içerisine vanilyayı ekleyelim.
- 10 dakika kadar pişirdiğimiz meyvelerin içine nişastalı karışımı ekleyip 2 dakika kadar pişirelim ve altını kapatalım.
- Kabuk bağlamaması için ara sıra hep karıştıralım.
- Kekimiz piştikten sonra en az 2-3 saat soğumasını bekleyelim ve sosumuzu üzerine öyle dökelim.
- Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ben yaban mersini ve kenarları için de pudra şekeri kullandım.
- Sosunu döktükten sonra kekimiz ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olacaktır. ( ben servis etmek için bir gece beklettim).
Afiyet olsun 💗🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder