14 Mart 2021 Pazar

Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi

 

Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 1,5 bardak un (200 ml bardakla)
  • 1 yumurta
  • 65 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 700 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
  • 2 paket vanilya
  • 100-150 gram ahududu

Üstü için;

  • 250-300 gram karışık orman meyvesi ( ben ahududu ve böğürtlen kullandım)
  • 1 çay bardağı şeker (150 ml bardakla)
  • 1 su bardağı su (250 ml bardakla)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi Yapılışı

  • Alt tabanı için tüm malzemeleri güzelce yoğurun ( 5-10 dakika).
  • Buzdolabı poşetine koyup 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • İki yağlı kağıt arasına koyup yaklaşık 30 cm çapında açın ( 26 cm kelepçeli kek kalıbına koyacağız ve kenarlarına da taşacak, bunu düşünerek hamurun büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz).
  • Kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirelim.
  • Kenarlarına bir şey sürmenize ya da yağlı kağıt koymanıza gerek yok hamur yağlı olduğu için yapışmıyor.
  • Açtığımız hamuru kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak şekilde güzelce yerleştirelim. ( kenarlarında üstten 1 parmak kadar boşluk kalsın.
  • Kremasını hazırlayana kadar kalıbımızı buzlukta ya da buzdolabında bekletelim.
  • Kreması için önce labne peyniri bir kaba alalım ve krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpalım. ( yaklaşık 10 dk).
  • İçerisine kremasında ilave edip 5 dk daha çırpalım, şekeri ilave edelim ve 5 dk daha çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ilave ederek ikişer dakika çırpalım.
  • Nişasta ve vanilyasını ilave edip güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Kremamızı kalıbımıza dökelim ,içerisine ahududuları gömelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 10 dakika pişirelim.
  • Fırının içine mutlaka ısıtmaya başlarken bir kap içinde su koyalım ve kekimizi öyle fırına koyalım.
  • Sosu için meyveleri şekeri bir su bardağı su karıştırıp pişirelim.
  • Nişastayı 1 çay bardağı su ile açalım ve içerisine vanilyayı ekleyelim.
  • 10 dakika kadar pişirdiğimiz meyvelerin içine nişastalı karışımı ekleyip 2 dakika kadar pişirelim ve altını kapatalım.
  • Kabuk bağlamaması için ara sıra hep karıştıralım.
  • Kekimiz piştikten sonra en az 2-3 saat soğumasını bekleyelim ve sosumuzu üzerine öyle dökelim.
  • Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ben yaban mersini ve kenarları için de pudra şekeri kullandım.
  • Sosunu döktükten sonra kekimiz ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olacaktır. ( ben servis etmek için bir gece beklettim).
  • Afiyet olsun 💗🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder