22 Mart 2021 Pazartesi

Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi

 

Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşamış tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır)
  • 2 su bardağı un
  • 85 gram bitter çikolata

Kabartma tozu yok

Su bardağım 220 ml, çay bardağım 125 ml.

Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı tel çırpıcı ile karıştıralım.
  2. Üzerine vanilya, granül kahve, kakao katıp tekrar 1 dakika elde çırpalım.
  3. Yumuşak tereyağını ekleyelim. Elle yoğurmaya başlayalım.
  4. Üzerine nişasta ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur elde edelim.
  5. Büyük bir top haline getirip tezgaha aldığımız hamurdan; küçük mandalina ölçüsünde bir parça koparalım.
  6. Önce; avuç içinde çiğ köfte sıkar gibi şekil verip sonrada, tezgah üzerinde, ileri geri avuç içi ile iterek kenarları ince, ortası kalın şişman olacak formda rulo yapalım.
  7. Ardınada ay şeklinde kıvırıp kağıtlı tepsiye dizelim.
  8. Teker teker tüm hamura sırası ile bu şekilde şekil verip bitirelim.
  9. Önceden ısınmış fansız alt üst ayarda 180° fırında, orta rafta 25 dakika pişirdim. Fırından alınca, tepsiden tezgaha aktarıp soğumaya bırakalım.
  10. Benmari şekilde eritilmiş çikolataya soğumuş kurabiyelerin yarısını daldırıp batıralım ve buzdolabında 20 dk donmaya bırakalım.
  11. Ardına ister sade olarak, ister sade kısımlarına pudra şekeri serperek ikram edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder