Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşamış tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
- 1 çay bardağı nişasta (mısır)
- 2 su bardağı un
- 85 gram bitter çikolata
Kabartma tozu yok
Su bardağım 220 ml, çay bardağım 125 ml.
Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Üzerine vanilya, granül kahve, kakao katıp tekrar 1 dakika elde çırpalım.
- Yumuşak tereyağını ekleyelim. Elle yoğurmaya başlayalım.
- Üzerine nişasta ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur elde edelim.
- Büyük bir top haline getirip tezgaha aldığımız hamurdan; küçük mandalina ölçüsünde bir parça koparalım.
- Önce; avuç içinde çiğ köfte sıkar gibi şekil verip sonrada, tezgah üzerinde, ileri geri avuç içi ile iterek kenarları ince, ortası kalın şişman olacak formda rulo yapalım.
- Ardınada ay şeklinde kıvırıp kağıtlı tepsiye dizelim.
- Teker teker tüm hamura sırası ile bu şekilde şekil verip bitirelim.
- Önceden ısınmış fansız alt üst ayarda 180° fırında, orta rafta 25 dakika pişirdim. Fırından alınca, tepsiden tezgaha aktarıp soğumaya bırakalım.
- Benmari şekilde eritilmiş çikolataya soğumuş kurabiyelerin yarısını daldırıp batıralım ve buzdolabında 20 dk donmaya bırakalım.
- Ardına ister sade olarak, ister sade kısımlarına pudra şekeri serperek ikram edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder