Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker bardak ölçüm (125ml)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un bardak ölçüm (200ml)
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Keki ıslatmak için;
- Yarım çay bardağı süt
Ganaj için;
- 100 gram çikolata (50 gram sütlü 50 gram bitter )
- 1 çay bardağı krema
Süslemesi için;
- 6 adet çilek
Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta şekeri bir tutam tuz ile çırpın .
- Ardından sıvı yağ ,süt, vanilyayı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve kakao eleyerek ekleyin.
- Her tarafını margarinle yağladığınız kalıpınıza döküp tezgaha bir kaç defa vurun.
- Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında pişirin.
- İlk 20-25 dakika fırın kapağını açmayın kekin sönmemesi gerekiyor.
- Ardından kürdan testi yapıp soğumasını bekleyin.
- Diğer taraftan ganaj hazırlamak için çok pişirmeyecek şekilde kremayı ocağınızda ısıtın.
- Kaynama noktasına getirmeden ardından çikolataları ekleyip ara ara karıştırın rengi bu şekil koyulaşacaktır.
- Servis tabağına kalıbınızı yavaşça ters çevirip yarım çay bardağı sütü fırça yardımıyla kekinizin üstüne ıslanacak.
- Şekilde sürün 15 dakika sütün çekmesini bekleyin ardından yaptığınız ganajı üzerine döküp dinlenmesi için en az 5 -6 saat dolabınıza kaldırın bir gece önce yaparsanız daha güzel bir kıvam alır.
- Ardından dilimlere ayırdığınız keki ikiye kestiğiniz 6 adet çilekle süsleyebilirsiniz.
Not: kalıptan rahatlıkla keki çıkarmak için kalıba sürdüğünüz margarinin soğuk olmasına dikkat edin fırından çıkarırken nemli bir bezin üstüne kalıbı koyup kalıbın kenarlarınıda bezi sarın bu şekil soğumasını sağlayın.
Keklerinizi her zaman önceden ısıtılmış fırına koyun pişmesine emin olmadan fırın kapağınızı açmayın sönmemesi için güzel.
Kabarması için un kabartma tozu kakao gibi katı malzemeleri elekten geçirin.
Yapacak arkadaşlarımıza afiyet olsun🙋🏻♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder