22 Mart 2021 Pazartesi

Kuru Meyve Yapımı Tarifi

 

Kuru Meyve Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Elma
  • Armut
  • Mandalina
  • Greyfurt
  • Kivi
  • Muz
  • Mevsim meyveleri

    Kuru Meyve Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Hazırlamak istediğimiz meyveleri ince dilimler halinde kesiyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip üzerine birbirinin üzerine çıkmayacak şekilde mumtazamlı diziyoruz. (yağlı kağıt yapışmasını önlüyor).
  • Fırını 70 dereceye ayarlayıp tepsileri herbir katına sıralıyoruz.
  • Aynı anda tüm katları kullanarak kurutma işlemi yapabiliriz bu daha tasarruflu olacaktır ancak tek bir tepsi kullanacaksanız orta kata koymanızda fayda var.
  • 70 derecelik fırında kapağı mutlaka bir tahta kaşık yardımıyla hafif aralık kalacak şekilde ortalama 2-3 saatte tamamen kurutuyoruz.
  • Kapağının aralık olmasının sebebi hava akışı sağlamak ve içerideki nemi dışarıya çıkarabilmek.
  • Tepside ki meyveleri 1 saat arayla ters düz etmelisiniz.
  • Tüm katlarda tel kullanıcaksanız ters düz etmenize gerek yok.
  • ✏️Not📌

    Fırın telinde daha hızlı kuruyor.

    Meyve ve sebzelerinizi bu yöntemle kurutabilirsiniz.

    100 derecede de kurutulabilir ama ben denemedim.

    Yanmaması için mutlaka gözetim altında kontrollü kurutulmalı!.

    Fırınınızı açık bırakıp evden çıkıp gitmemeli ya da geceden koyup uyumamalısınız!.

    Kullanım alanları📌 yoğurtlarda, pasta kurabiye, keklerde ve süslemelerinde, dekor amaçlı,  bitki çaylarında ve çaylarda, kuruyemişlerle, müslide, aşurede, çikolatayla kaplayarak, sebzelerde de; kurutulmuş sebzeleri , çorba, salata, yemeklerde ve daha birçok alanda kullanabilirsiniz.Tamamen hayal gücünüze kalmış 💭.

    Saklama koşulları; kuruttuğunuz malzemeleri cam kavanozlarda kuru ve serin yerde ağzı kapalı şeklide 3-4 ay kadar saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder