Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket 200 ml sıvı krema (marka farketmez)
- 1 paket vanilya
Arası için;
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 paket petibör bisküvi
- Çilek
Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı
- Orta boy bir tencerenin içerisine kuru malzemeleri alalım.
- Un, nişasta, şeker ardından yumurta sarısınıda ilave edip, sütünü azar azar dökerek karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmaz!
- Kaynama noktasına gelene kadar muhallebimizi karıştırmaya devam edelim.
- Göz göz olunca, vanilyasını ve tereyağını da ilave edip, 5 dk kadar orta ateşte karıştıralım.
- Ardından soğumaya bırakalım, bu aşamada muhallebimizi sık sık karıştıralım ki üzeri kaysak bağlamasın.
- Soğuduktan sonra 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpalım ben daha pürüzsüz olsun diye mikserle çırptıktan sonra süzgeç ile süzdüm arkadaşlar siz isterseniz bu şekilde yapmayabilirsiniz şart değil!
- Rondodan bisküvilerimizi un haline getirmek için çekelim ayrı tabağa koyalım.
- Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden 1 tatlı kaşığı kadar koyalım.
- Önceden kestiğimiz çileklerimizi de bardakların içinden kenarlarına yerleştirelim ve bardağın yarısına kadar muhallebiden koyalım .
- Sonra üzerine tekrar bisküvi koyup kaşıkla düzleyelim .
- Tekrardan az bişey muhallebi koyup en üstüne bisküvi ilave edip fındık ile süsleyip çilekle sunumu tamamlayalım.
- Siz dilerseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Kolay gelsin. Sevgiler 😘🙋🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder