Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağına yakın mısır unu (açmak ve tepsi için)
İç malzemesi;
- 200 gram kıyma
- 2 adet irice kuru soğan
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet kadar maydanoz
Üstü için;
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
- Peynir dilimleri (kaşar)
Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına maya hariç tüm kuru malzemeleri alalım .
- Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp on dakika kadar bekletiyoruz.
- Hamurumuzu onbeş dakika kadar iyice yoğuralım.
- Daha sonra kabarması için üstünü örtüp ılık bir yere alalım hamurun iyice kabarması gerek.
- Bu arada iç malzemesi için yağı tavaya alalım iyice ısındıktan sonra kıymayıda alıp hafifçe kavurduktan sonra yemeklik doğramış olduğumuz soğanı ilave edelim.
- Dört beş dakika kadar kavurup ocaktan alalım baharat ve yıkayıp doğramış olduğumuz maydanozuda ekleyip karıştırın.
- Kabarmış olan hamuru mısır unu serpmiş olduğumuz tezgaha alıyoruz hamuru ikiye kesip tepsi büyüklüğünde açıyoruz .
- Tepsiyi yağlamayın, mısır unu serpiştirin.
- Açtığımız hamuru tepsiye alıp üstüne iç malzemesini iyice yaydırın .
- İkinci bezeyi de açıp kapatım kenarlarındam bastırarak bıçak yardımıyla hamurumuzu dilim şeklinde kesip tepsi mayası için bezle örtüp kırkbeş dakika kadar bekletin .
- Yumurtayla sütü karıştırıp her yerine iyice sürelim .
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kontrollü olarak pişirin.
Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olucak iç malzemesini dilediğiniz herhangi başka bir malzemeyle yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder