6 Mart 2021 Cumartesi

Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın mısır unu (açmak ve tepsi için)

İç malzemesi;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet irice kuru soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet kadar maydanoz

Üstü için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Peynir dilimleri (kaşar)

    Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına maya hariç tüm kuru malzemeleri alalım .
  • Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp on dakika kadar bekletiyoruz.
  • Hamurumuzu onbeş dakika kadar iyice yoğuralım.
  • Daha sonra kabarması için üstünü örtüp ılık bir yere alalım hamurun iyice kabarması gerek.
  • Bu arada iç malzemesi için yağı tavaya alalım iyice ısındıktan sonra kıymayıda alıp hafifçe kavurduktan sonra yemeklik doğramış olduğumuz soğanı ilave edelim.
  • Dört beş dakika kadar kavurup ocaktan alalım baharat ve yıkayıp doğramış olduğumuz maydanozuda ekleyip karıştırın.
  • Kabarmış olan hamuru mısır unu serpmiş olduğumuz tezgaha alıyoruz hamuru ikiye kesip tepsi büyüklüğünde açıyoruz .
  • Tepsiyi yağlamayın, mısır unu serpiştirin.
  • Açtığımız hamuru tepsiye alıp üstüne iç malzemesini iyice yaydırın .
  • İkinci bezeyi de açıp kapatım kenarlarındam bastırarak bıçak yardımıyla hamurumuzu dilim şeklinde kesip tepsi mayası için bezle örtüp kırkbeş dakika kadar bekletin .
  • Yumurtayla sütü karıştırıp her yerine iyice sürelim .
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olucak iç malzemesini dilediğiniz herhangi başka bir malzemeyle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder