Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
Arası için:
- Sıvı yağ
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu veya haşhaş
Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
- Ardından unu azar azar ilave edin. (hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. ).
- Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan bezeler koparıp avucunuzda yuvarlayın.
- Her bir bezeyi tezgahta merdane yardımıyla çok büyük olmayacak şekilde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ sürün. Ardından ikiye katlayın. Tekrar üzerine sıvı yağ sürüp katlayın.
- Tüm bezeleri tamamladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarisi ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kIzarana kadar pişirin.
- Poğaçalar soğuduktan sonra kat aralarına kaşar peyniri, domates, salam, kıvırcık koyup servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder