6 Mart 2021 Cumartesi

Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)

Arası için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu veya haşhaş

    Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
  • Ardından unu azar azar ilave edin. (hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. ).
  • Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan bezeler koparıp avucunuzda yuvarlayın.
  • Her bir bezeyi tezgahta merdane yardımıyla çok büyük olmayacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ sürün. Ardından ikiye katlayın. Tekrar üzerine sıvı yağ sürüp katlayın.
  • Tüm bezeleri tamamladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarisi ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kIzarana kadar pişirin.
  • Poğaçalar soğuduktan sonra kat aralarına kaşar peyniri, domates, salam, kıvırcık koyup servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder