Çilekli Naked Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya tarifi;
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı ılık su
- Vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması;
- 500 ml süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 80 gram toz şeker (1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı)
- 30 gram un (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 30 gram nişasta (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli Naked Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya hazırlanışı ;4 yumurta, 4 kahve fincanı şeker, 4 kahve fincanı un, 1 kahve fincan ılık su, vanilya, 1 paket kabartma tozu.
- Sarı ve beyazları ayrılır, 2 kahve fincanı şekeri beyazları köpük olana kadar çırpılır.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla kalan 2 fincan şeker rengi açılana kadar çırpılır.
- Sonra o beyaz köpük olan yumurta akı yavaş yavaş spatulayla sarısıyla olan karışıma yedirilir ılık suyu koyulur.
- Yavaşça alttan üste doğru karıştırılır.
- Havası içinde kalması için, en son un kabartma tozu vanilyayı elenip karıştırılır, 16 cmlik kalına dökülür.
- 160 derece alt üst fanlı ayarda 30- 35 dk pişirilir.
- Krema hazırlanışı; süt tencerede orta ateşte ısıtılmaya başlatılır.
- Bir karıştırma kabında yumurta sarısı ve şeker karıştırılır.
- Un, nişasta, elenir, tuz ve vanilya da eklenir.
- Isınan sütten 1 kepçe alınıp karışıma dökülür çırpma teliyle karıştırılır.
- Ardından 2 kepçe daha süt dökülüp karıştırılır.
- Tencerenin içine yumurtalı karışım dökülür, hızlıca çarpılır.
- Hemen kıvam alacaktır, tereyağı eklenir, karıştırılır.
- Pürüzsüz kıvam alan krema borcama dökülür üstüne değecek şekilde streç örtülür.
- Oda ısısına geldikten sonra dolapta 1 gün bekletilir.
- Ertesi gün katılaşan krema mikser yardımıyla biraz karıştırılır, pastaya sürme kıvamına gelir.
Bu krema tarifi çok garantili ve tam tutan tariftir.
Dinlenen kek ve krema istenilen şekilde birleştirilip süsleme yapılır. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder