30 Mart 2021 Salı

Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi

 

Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta ( silme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı su (nişastayı açmak için)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 1 damla sakızı (dövülmüş)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Kavrulmuş fındık kırığı

    Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinç yıkanır ve 2 su bardağı sıcak suda kısık ateşte haşlanır.
  • Yüksek ateşte suyunu çeker ve diri kalır.
  • Nişasta, yumurta sarısı ,yeteri kadar suyla açılır ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
  • Tamamen yumuşadığında 1 lt süt eklenir.
  • Nişastalı karışım da ilave edilip güzel bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
  • Ne çok sulu ne de muhallebi gibi katı olacak.
  • Kaynadığında krema ve şeker de ilave edilip 5 dk da bu şekilde pişirilir.
  • Sonra damla sakızı ve vanilin eklenip fırın kaplarına aktarılır.
  • Paylaştırdıktan sonra 1 saat kadar bu şekilde bekletilir.
  • Üzerlerinde tabaka oluşması güzel kızarmasını sağlıyor.
  • Daha sonra fırını ızgara ayarına ayarlayalım.
  • 200 derecede ısıtılır.
  • Sütlaçlar ortanın bir üst kısmına yerleştirilir.
  • Fırın kapağı yarı açık bir şekilde üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtülür ve bu şekilde dinlendirilir.
  • Kabuk kısmının yumuşak olmasını sağlıyor.
  • Soğuduktan sonra fındık serpiştirerek servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder