Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta ( silme)
- 1 yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı su (nişastayı açmak için)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket krema (100 ml)
- 1 damla sakızı (dövülmüş)
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- Kavrulmuş fındık kırığı
Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinç yıkanır ve 2 su bardağı sıcak suda kısık ateşte haşlanır.
- Yüksek ateşte suyunu çeker ve diri kalır.
- Nişasta, yumurta sarısı ,yeteri kadar suyla açılır ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
- Tamamen yumuşadığında 1 lt süt eklenir.
- Nişastalı karışım da ilave edilip güzel bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
- Ne çok sulu ne de muhallebi gibi katı olacak.
- Kaynadığında krema ve şeker de ilave edilip 5 dk da bu şekilde pişirilir.
- Sonra damla sakızı ve vanilin eklenip fırın kaplarına aktarılır.
- Paylaştırdıktan sonra 1 saat kadar bu şekilde bekletilir.
- Üzerlerinde tabaka oluşması güzel kızarmasını sağlıyor.
- Daha sonra fırını ızgara ayarına ayarlayalım.
- 200 derecede ısıtılır.
- Sütlaçlar ortanın bir üst kısmına yerleştirilir.
- Fırın kapağı yarı açık bir şekilde üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtülür ve bu şekilde dinlendirilir.
- Kabuk kısmının yumuşak olmasını sağlıyor.
- Soğuduktan sonra fındık serpiştirerek servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder