Karbonatlı Poğaça Tarifi

  Karbonatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım paket krema 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat Yarım limon 5 su bardağı un İçine; Peynir Üzerine; Yumurta sarısı Susam Karbonatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, sıvı malzemelerin hepsini bir kaba koyalım, limon ile karbonatı bir kapta karıştırıp köpürtelim onuda ekleyelim tuzu şekeri de ekleyip bir tel ile karıştıralım. Un ve kabartma tozunuda ekleyip silikon spatula veya tahta kaşık ile hamurumuzu toparlayalım birazda elimizle yoğurup çok yoğurmayacağız ama mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelere ayırdığımız hamurlarımızın içine peyniri koyup yuvarlak poğaçalar yapalım. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Ortasına bıçakla artı işareti keselim. 180⁰ ısınmış fırında 30 dakika pi...

Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi

 

Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta ( silme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı su (nişastayı açmak için)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 1 damla sakızı (dövülmüş)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Kavrulmuş fındık kırığı

    Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinç yıkanır ve 2 su bardağı sıcak suda kısık ateşte haşlanır.
  • Yüksek ateşte suyunu çeker ve diri kalır.
  • Nişasta, yumurta sarısı ,yeteri kadar suyla açılır ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
  • Tamamen yumuşadığında 1 lt süt eklenir.
  • Nişastalı karışım da ilave edilip güzel bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
  • Ne çok sulu ne de muhallebi gibi katı olacak.
  • Kaynadığında krema ve şeker de ilave edilip 5 dk da bu şekilde pişirilir.
  • Sonra damla sakızı ve vanilin eklenip fırın kaplarına aktarılır.
  • Paylaştırdıktan sonra 1 saat kadar bu şekilde bekletilir.
  • Üzerlerinde tabaka oluşması güzel kızarmasını sağlıyor.
  • Daha sonra fırını ızgara ayarına ayarlayalım.
  • 200 derecede ısıtılır.
  • Sütlaçlar ortanın bir üst kısmına yerleştirilir.
  • Fırın kapağı yarı açık bir şekilde üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtülür ve bu şekilde dinlendirilir.
  • Kabuk kısmının yumuşak olmasını sağlıyor.
  • Soğuduktan sonra fındık serpiştirerek servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?