12 Mart 2021 Cuma

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 paket kaymak tadında kremşanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • Yarım kutu krema
  • 1 kare paket bitter çikolata (70 gr)

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır. Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
  • Kakao, vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir.
  • Mikser kullanılmadan tel çırpıcı ya da spatula ile hamur homojen olana kadar karıştırılır. *hamurun alacağı un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebileceğinden kontrollü konulmalıdır.
  • Güzelce yağlanmış kek kalıbına kakaolu kek karışımı dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız olarak yaklaşık 50 dakika pişirilir. *döküm kaplarda pişme süresi normal kaplara göre daha uzun sürmektedir. İyi pişmemiş kekin kalıba yapışma riski yüksektir.
  • Keki kalıptan çıkarmak için fırından çıktıktan birkaç dakika sonra kalıp ters çevrilir.
  • Diğer yandan süt ile kremşanti çırpılır.
  • Kıvam alınca içerisine hindistan cevizi ve pudra şekeri de karıştırılarak krema hazırlanır.
  • Hazırlanan krema soğuyan kekin üzerine düzgünce sürülür ve buzdolabında bekletilir.
  • Krema cezveye alınır içerisine çikolata kırılır ve eriyip homojen oluncaya kadar karıştırılarak ısıtılır. Kremanın kaynamamasını dikkat edilir.
  • Hazır olan çikolatalı sos, kremanın üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice yayılır. *birden dökmeyin yoksa krema çikolatalı sos ile karışır 🤫.
  • Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra istenilen şekilde süslenerek servis edilir.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder