Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 paket kaymak tadında kremşanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
- Yarım kutu krema
- 1 kare paket bitter çikolata (70 gr)
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır. Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir.
- Mikser kullanılmadan tel çırpıcı ya da spatula ile hamur homojen olana kadar karıştırılır. *hamurun alacağı un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebileceğinden kontrollü konulmalıdır.
- Güzelce yağlanmış kek kalıbına kakaolu kek karışımı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız olarak yaklaşık 50 dakika pişirilir. *döküm kaplarda pişme süresi normal kaplara göre daha uzun sürmektedir. İyi pişmemiş kekin kalıba yapışma riski yüksektir.
- Keki kalıptan çıkarmak için fırından çıktıktan birkaç dakika sonra kalıp ters çevrilir.
- Diğer yandan süt ile kremşanti çırpılır.
- Kıvam alınca içerisine hindistan cevizi ve pudra şekeri de karıştırılarak krema hazırlanır.
- Hazırlanan krema soğuyan kekin üzerine düzgünce sürülür ve buzdolabında bekletilir.
- Krema cezveye alınır içerisine çikolata kırılır ve eriyip homojen oluncaya kadar karıştırılarak ısıtılır. Kremanın kaynamamasını dikkat edilir.
- Hazır olan çikolatalı sos, kremanın üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice yayılır. *birden dökmeyin yoksa krema çikolatalı sos ile karışır 🤫.
- Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra istenilen şekilde süslenerek servis edilir.Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder