12 Mart 2021 Cuma

Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sos malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Sütü sıvıyağ ilave ediyoruz kakao ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Unu nişasta kabartma tozu vanilyayı ekliyoruz bir miktar daha çırpıyoruz.
  • Orta boy bir kek kalıbın altını yağlıyoruz hamuru ilave ediyoruz.
  • Önceden ısınmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Kontrol edelim bir kürdanı keke batıralım yapışmıyorsa içi pişmiştir.
  • Sosu hazırlayalım küçük boy bir tencereye bütün sos malzemelerini ilave edelim bir taşım kaynatalım soğumaya bırakalım.
  • Kek pişince ilk sıcaklığı geçince sosu üzerine dökelim. Sos ılık kek ilk sıcaklığı çıkmış olmalı.
    Afiyetle tüketebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder