Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sos malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sütü sıvıyağ ilave ediyoruz kakao ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Unu nişasta kabartma tozu vanilyayı ekliyoruz bir miktar daha çırpıyoruz.
- Orta boy bir kek kalıbın altını yağlıyoruz hamuru ilave ediyoruz.
- Önceden ısınmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Kontrol edelim bir kürdanı keke batıralım yapışmıyorsa içi pişmiştir.
- Sosu hazırlayalım küçük boy bir tencereye bütün sos malzemelerini ilave edelim bir taşım kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Kek pişince ilk sıcaklığı geçince sosu üzerine dökelim. Sos ılık kek ilk sıcaklığı çıkmış olmalı.
Afiyetle tüketebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder