Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
Kreması için :
- 500 gram labne
- 1 su bardağı krema
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet latte kahve
- 1 adet vanilin
- 1 yemek kaşığı jelatin
Üzeri için :
- Hazır çikolata sos
- Damla çikolata
Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Bisküviyi robottan geçirelim. 100 gram tereyağı eritelim eriyince bisküvi ile karıştıralım.
- Kalıbımıza dökelim. 👈 labne şeker krema vanilin hepsini çırpalım.
- Yarım su bardağı süt ile latte kahveyi karıştırıp bunu da kremamıza ilave edelim.
- 1 yemek kaşığı granül kahve ekleyelim onu da katalım kremamıza.
- 1 yemek kaşığı jelatini bir kaseye alalım üzeri geçene kadar ılık su ekleyelim. 🙂
- 10 dk bekleyelim jelatin şişecektir bu sürede. Jelatin şiştikten sonra benmari usulü eritelim ve kremaya ekleyelim.
- Kremamızı bisküvilerin üzerine aktaralım. Üzerine çikolatalı sosu dairesel olarak sıkalım.
- Kürdan ile şekil verelim. Herhangi sevdiğiniz bir şekli verebilirsiniz.
- Kenar kısımlarını damla çikolata ile süsleyelim ve 1 gün buzdolabında dinlendirelim.
Bir gün sonra servis edebilirsiniz 😇💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder