15 Mart 2021 Pazartesi

Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi

 

Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Kreması için :

  • 500 gram labne
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet latte kahve
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı jelatin

Üzeri için :

  • Hazır çikolata sos
  • Damla çikolata

    Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküviyi robottan geçirelim. 100 gram tereyağı eritelim eriyince bisküvi ile karıştıralım.
  • Kalıbımıza dökelim. 👈 labne şeker krema vanilin hepsini çırpalım.
  • Yarım su bardağı süt ile latte kahveyi karıştırıp bunu da kremamıza ilave edelim.
  • 1 yemek kaşığı granül kahve ekleyelim onu da katalım kremamıza.
  • 1 yemek kaşığı jelatini bir kaseye alalım üzeri geçene kadar ılık su ekleyelim. 🙂
  • 10 dk bekleyelim jelatin şişecektir bu sürede. Jelatin şiştikten sonra benmari usulü eritelim ve kremaya ekleyelim.
  • Kremamızı bisküvilerin üzerine aktaralım. Üzerine çikolatalı sosu dairesel olarak sıkalım.
  • Kürdan ile şekil verelim. Herhangi sevdiğiniz bir şekli verebilirsiniz.
  • Kenar kısımlarını damla çikolata ile süsleyelim ve 1 gün buzdolabında dinlendirelim.
  • Bir gün sonra servis edebilirsiniz 😇💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder