Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kiloya yakın un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre ben koymadım)
Arasına koymak için;
- 250 gram tereyağı (eritilmiş olabilir ben eritmedim )
Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru 10-12 adet bezeye ayırıyoruz.
- Tabak büyüklüğünde açıp içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup oda sıcaklığında yumuşak olacak) ikinci hamuru üzerine koyuyoruz
- Elimizle bastırarak kapatıyoruz, eritilmiş yağ ile de yapabilirsiniz.
- Bezelerin üzerini tekrar kapatıp 1 saat kadar tekrar dinlendiriyoruz, iç harcı için, tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
- Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz, kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ilave edip karıştırıp kuş üzümü istenirse dolmalık fıstık ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Dinlenen hamuru elimizle büyüterek açıyoruz, bir kenarını katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz yuvarlayarak sarıyoruz.
- Uçları içe ya da dışa gelecek şekilde form verip tepsiye yerleştiriyoruz,.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, çıkınca ters çevirip dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder