15 Mart 2021 Pazartesi

Sarıyer Böreği Tarifi

 

Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kiloya yakın un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre ben koymadım)

Arasına koymak için;

  • 250 gram tereyağı (eritilmiş olabilir ben eritmedim )

    Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  • Üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru 10-12 adet bezeye ayırıyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıp içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup oda sıcaklığında yumuşak olacak) ikinci hamuru üzerine koyuyoruz
  • Elimizle bastırarak kapatıyoruz, eritilmiş yağ ile de yapabilirsiniz.
  • Bezelerin üzerini tekrar kapatıp 1 saat kadar tekrar dinlendiriyoruz, iç harcı için, tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz, kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp kuş üzümü istenirse dolmalık fıstık ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Dinlenen hamuru elimizle büyüterek açıyoruz, bir kenarını katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz yuvarlayarak sarıyoruz.
  • Uçları içe ya da dışa gelecek şekilde form verip tepsiye yerleştiriyoruz,.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, çıkınca ters çevirip dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder