22 Mart 2021 Pazartesi

Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi

 

Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (bardak ölçüsü 250 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yarı erimiş tereyağ
  • İçerisine koymak için birer küp kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı  kaşar  peyniri (rendelenmiş)

    Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Unu derin bir kaba eleyin.
  • Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın.
  • Tuz, toz şeker, yumurta, yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun.
  • Çok yumuşak ve pürüzsüz bir hamur olmalı.
  • Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
  • Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, bezelerin içlerine birer küp kaşar peynirini yerleştirip çok sıkıştırmadan kelepçeli kek kalıbına dizelim.
  • Dizme işleminden sonra üzerlerini bir bez ile kapatıp tepsi mayası yapalım.
  • Tepsi mayasından sonra üzerine süreceğimiz malzemeleri karıştıralım. Fazla bastırmadan sürelim ve kasar peynirini dökelim.
  • Alt-üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🖤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder