Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un (bardak ölçüsü 250 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yarı erimiş tereyağ
- İçerisine koymak için birer küp kaşar peyniri
Üzerine sürmek için;
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı
- Unu derin bir kaba eleyin.
- Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın.
- Tuz, toz şeker, yumurta, yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun.
- Çok yumuşak ve pürüzsüz bir hamur olmalı.
- Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, bezelerin içlerine birer küp kaşar peynirini yerleştirip çok sıkıştırmadan kelepçeli kek kalıbına dizelim.
- Dizme işleminden sonra üzerlerini bir bez ile kapatıp tepsi mayası yapalım.
- Tepsi mayasından sonra üzerine süreceğimiz malzemeleri karıştıralım. Fazla bastırmadan sürelim ve kasar peynirini dökelim.
- Alt-üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🖤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder