Duvak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- ½ su bardağı çiğ badem
- 1/3 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kimyon
Duvak Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bademler suda bekletilir ve kabukları soyulur.
- Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağ ile kavrulur.
- Bademler eklenir, kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Yenibahar, kimyon, tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır, ocaktan alınır.
- Pilav tenceresinde tereyağı koyulur ve yıkanıp süzülmüş pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.
- Sıcak su ve tuz eklenir, kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
- Pişen pilav demlenmeye bırakılır, uygun bir kalıba kıymalı harç koyulur.
- Üzerine pişen pilav aktarılır, servis edilecek tabağa ters çevrilir.
Afiyetle ❤️.
🧐bence lezzetinin yanında görselliği ile kendine değer katıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder