10 Mart 2021 Çarşamba

Duvak Pilavı Tarifi

 

Duvak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı çiğ badem
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Duvak Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Bademler suda bekletilir ve kabukları soyulur.
  • Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağ ile kavrulur.
  • Bademler eklenir, kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Yenibahar, kimyon, tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır, ocaktan alınır.
  • Pilav tenceresinde tereyağı koyulur ve yıkanıp süzülmüş pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.
  • Sıcak su ve tuz eklenir, kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Pişen pilav demlenmeye bırakılır, uygun bir kalıba kıymalı harç koyulur.
  • Üzerine pişen pilav aktarılır, servis edilecek tabağa ters çevrilir.
  • Afiyetle ❤️.

    🧐bence lezzetinin yanında görselliği ile kendine değer katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder