Erişteli Tavuklu Yoğurt Çorbası (Herkes Kesilmeden Terbiyeli Çorba Yapabilecek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 1 kase didiklenmiş tavuk eti
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 6-7 su bardağı su (İçme veya çeşme suyu)
- Tuz
Üzeri İçin
- Tereyağ
- Nane
- Toz kırmızı biber
Erişteli Tavuklu Yoğurt Çorbası (Herkes Kesilmeden Terbiyeli Çorba Yapabilecek) Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereye yoğurdu unu ve yumurta sarısını alıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
- Üzerine suyunu döküp karıştıralım ve erişteyi içine ilave edelim.
- Orta göz ocağın kısık ateşinde yavaş yavaş erişteler yumuşayıncaya kadar dibine yapışmaması için arada kontrol edip karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Harlı ateş de pişirmeyin biranda yüksek ateşe maruz kalırsa yoğurt kesilebilir!.
- Son olarak tavuğu ekleyip karıştıralım ve bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Küçük bir tavada tereyağı eritip naneyi ve toz biberi dökelim güzelce kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine gezdirelim.
- Tuzunu da ekleyip güzelce karıştırıp kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder