2 Mart 2021 Salı

Etimek Tatlısı (Karamelize Şerbetli) Tarifi

 

Etimek Tatlısı (Karamelize Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı toz şeker (200 ml bardak kullandım)
  • 2 su bardağı sıcak su

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

Piştikten sonra;

  • 1 paket kremşanti (2 li paketlerden bir paketi kullanılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin yada tereyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 paket krem şanti (ikili paketten yanlızca 1 tanesi kullanılacak)

    Etimek Tatlısı (Karamelize Şerbetli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şekeri tencereye alıp ortadan biraz daha kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi kahverengi olana kadar pişirin.
  • Sürekli karıştırmak çok önemli yoksa şeker yanar.
  • Rengi istediğimiz şekilde olunca kaynar suyu döküp şeker eriyene kadar kaynatalım.
  • Taş gibi bir görüntü olacak telaş yapmayın kaynadıkça eriyecek.
  • Etimekleri dikdörtgen borcama dizin.
  • Üzerine sıcak şerbeti dökün, hiç kuru yer kalmayacak şekilde dökün.
  • Kreması için kremşanti vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeyi iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırın, toz krem şantiyi azar azar ekleyip mikserle iyice çırpın, onuda etimeklerin üzerine yayın.
  • Tamamen soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sıvayın, ister kalıpla dilimleyin, ister kare kesip servis yapın.
  • ***Kalıpla dilimyecekseniz her şekil çıkarmada kalıbınızı yıkayıp temizleyiniz.

    ***Artan parçalar ziyan olmadı :) onlarda yeniyor 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder