Etimek Tatlısı (Karamelize Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
- 1,5 su bardağı toz şeker (200 ml bardak kullandım)
- 2 su bardağı sıcak su
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
Piştikten sonra;
- 1 paket kremşanti (2 li paketlerden bir paketi kullanılacak)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin yada tereyağı
Üzeri için
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 paket krem şanti (ikili paketten yanlızca 1 tanesi kullanılacak)
Etimek Tatlısı (Karamelize Şerbetli) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şekeri tencereye alıp ortadan biraz daha kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi kahverengi olana kadar pişirin.
- Sürekli karıştırmak çok önemli yoksa şeker yanar.
- Rengi istediğimiz şekilde olunca kaynar suyu döküp şeker eriyene kadar kaynatalım.
- Taş gibi bir görüntü olacak telaş yapmayın kaynadıkça eriyecek.
- Etimekleri dikdörtgen borcama dizin.
- Üzerine sıcak şerbeti dökün, hiç kuru yer kalmayacak şekilde dökün.
- Kreması için kremşanti vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeyi iyice karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırın, toz krem şantiyi azar azar ekleyip mikserle iyice çırpın, onuda etimeklerin üzerine yayın.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sıvayın, ister kalıpla dilimleyin, ister kare kesip servis yapın.
***Kalıpla dilimyecekseniz her şekil çıkarmada kalıbınızı yıkayıp temizleyiniz.
***Artan parçalar ziyan olmadı :) onlarda yeniyor 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder