13 Mart 2021 Cumartesi

Etli Tencere Yemeği Tarifi

 

Etli Tencere Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1  adet yeşil
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yap
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • Düdüklü tencereyi ısıtalım, oda sıcaklığındaki kuşbaşı erleri hızlıca mühürleyelim.
  • Suyunu hızlıca bırakıp çeksin.
  • Suyunu çektikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Düdüklü tencerede eti haşlayalım benim tenceremde 25 dakikada haşlanıyor.
  • Diğer yandan soğanı ve biberleri sıvı yağda kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim, kavuralım, sarımsağı da ekleyelim.
  • Havucu ekleyelim, 3 dakika soteleyelim.
  • Haşlanan eti ekleyelim, bezelye ve havucu da ekleyelim.
  • 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim. Kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Etli Tencere Yemeği Tarifi Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder