13 Mart 2021 Cumartesi

Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi

 

Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yaklaşık 1. 5 -2 su bardağı un

Üzeri için

  • Beyaz çikolata

    Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Ardından süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, limonun suyu, ve zerdeçalı katıp tekrar mikserle çırpıyoruz
  • Un, kabartma tozu ve vanilya yı eleyip azar azar spatula ile eklenir karıştırılır çok akışkan olmayacak kıvamı daha sonra kek kalıbı yağlanır, kek hamuru kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Kürdan testi yapmayı unutmayın soğuyan kekin üzerine beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder