Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yaklaşık 1. 5 -2 su bardağı un
Üzeri için
- Beyaz çikolata
Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Ardından süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, limonun suyu, ve zerdeçalı katıp tekrar mikserle çırpıyoruz
- Un, kabartma tozu ve vanilya yı eleyip azar azar spatula ile eklenir karıştırılır çok akışkan olmayacak kıvamı daha sonra kek kalıbı yağlanır, kek hamuru kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Kürdan testi yapmayı unutmayın soğuyan kekin üzerine beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder