7 Mart 2021 Pazar

Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle)

 

Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle) İçin Malzemeler

Karameli için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2,3 damla limon suyu

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 400 gram süt reçeli(1 kutu)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Süt reçeli tarifi;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

    Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle) Yapılışı

  • Süt reçelini kendiniz yapmak isterseniz eğer derin bir tencereye bir litre sütü ve şekeri alıp, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında karbonatı da ekleyip hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Bu aşamada süt oldukça kabaracaktır.
  • Kabarma durunca ocağı orta ateşe alıp ara ara karıştırarak yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  • Süt kıvam alıp rengi değişince süt reçelimiz hazırdır.
  • Flan coco tatlısını yapmak için öncelikle karameli hazırlıyoruz.
  • Bir tencereye şekeri koyup üzerine limon suyunu damlatıyoruz.
  • Tencereyi hiç karıştırmadan ocağı en kısığa getirip ara ara sallayarak karamelize ediyoruz.
  • Tatlıyı yapacağımız kalıbı ıslatıp hazır olan karameli tabanına döküyoruz.
  • Sosu için bir kaba yumurtayı alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız süt reçelini, sütü ve hindistan cevizini de ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  • Hazır olan sosu da donan karamelin üzerine döküp fırın tepsisine kalıbımızı koyuyoruz.
  • Tepsiye biraz su koyup önceden ısıttığımız 170 derece de yaklaşık 40 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tatlıyı iyice soğuduktan sonra kenar kısımlarından keserek servis tabağına ters çeviriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder