Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle) İçin Malzemeler
Karameli için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2,3 damla limon suyu
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 400 gram süt reçeli(1 kutu)
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Süt reçeli tarifi;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 silme çay kaşığı karbonat
Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle) Yapılışı
- Süt reçelini kendiniz yapmak isterseniz eğer derin bir tencereye bir litre sütü ve şekeri alıp, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladığında karbonatı da ekleyip hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.
- Bu aşamada süt oldukça kabaracaktır.
- Kabarma durunca ocağı orta ateşe alıp ara ara karıştırarak yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
- Süt kıvam alıp rengi değişince süt reçelimiz hazırdır.
- Flan coco tatlısını yapmak için öncelikle karameli hazırlıyoruz.
- Bir tencereye şekeri koyup üzerine limon suyunu damlatıyoruz.
- Tencereyi hiç karıştırmadan ocağı en kısığa getirip ara ara sallayarak karamelize ediyoruz.
- Tatlıyı yapacağımız kalıbı ıslatıp hazır olan karameli tabanına döküyoruz.
- Sosu için bir kaba yumurtayı alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Üzerine hazırladığımız süt reçelini, sütü ve hindistan cevizini de ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Hazır olan sosu da donan karamelin üzerine döküp fırın tepsisine kalıbımızı koyuyoruz.
- Tepsiye biraz su koyup önceden ısıttığımız 170 derece de yaklaşık 40 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tatlıyı iyice soğuduktan sonra kenar kısımlarından keserek servis tabağına ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder