Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 9 kaşık pudra şekeri
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 8 su bardağı un kontrollü dökün
- (yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı)
- Gıda boyası (çay kaşığının ucuyla sıvı olanlardan kullandım)
- 1 çorba kaşığı kakao
Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri un hariç sırasıyla kabınıza boşaltıp karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıp yoğurun .
- Unu birden boşaltmayın yavaş yavaş dokun.
- Hamur yumuşak kıvamlı olmalı kıvamına dikkat edelim.
- Hamuru üçe bölelim birinci hamur sade, ikinci hamur kaşık üçü ile gıda boyası ekleyip yoğurup gıda boyasının karışmasını sağlayalım.
- Diğer üçüncü hamura ise 1 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip yoğurup karışmasını sağlayalım.
- Karışımı elinizle olup olmadığını kontrol edin.
- Tırtıl kurabiye yapacaksanız sıkma torbasına veya kullanacağınız aletin içine koyup tepsiye sıkın yada yuvarlayarak da pişirebilirsiniz.
- 180 derece de üzeri kızarmadan fırından alın .
- Kurabiyeniz fırın dan ilk çıktığın da her zaman yumuşak olur ama sonra kıyır kıyır olur bu sebebten fırında çok bekletip üzeri pembeleşmesin.
- 200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine çok katı olmaması için bir çay kaşığı daha hindistan cevizi yağı katıyorum akışkan oluyor. Kurabiyeleri çikolatalarken daha rahat oluyor.
- Önce çikolataya batırıp sonra fıstığa batırdım. Siz dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi olur, fındık olur ,şekerleme vs sizin zevkinize kalmış🌹🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder