7 Mart 2021 Pazar

Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi

 

Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 9 kaşık pudra şekeri
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 8 su bardağı un kontrollü dökün
  • (yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı)
  • Gıda boyası (çay kaşığının ucuyla sıvı olanlardan kullandım)
  • 1 çorba kaşığı kakao

    Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri un hariç sırasıyla kabınıza boşaltıp karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıp yoğurun .
  • Unu birden boşaltmayın yavaş yavaş dokun.
  • Hamur yumuşak kıvamlı olmalı kıvamına dikkat edelim.
  • Hamuru üçe bölelim birinci hamur sade, ikinci hamur kaşık üçü ile gıda boyası ekleyip yoğurup gıda boyasının karışmasını sağlayalım.
  • Diğer üçüncü hamura ise 1 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip yoğurup karışmasını sağlayalım.
  • Karışımı elinizle olup olmadığını kontrol edin.
  • Tırtıl kurabiye yapacaksanız sıkma torbasına veya kullanacağınız aletin içine koyup tepsiye sıkın yada yuvarlayarak da pişirebilirsiniz.
  • 180 derece de üzeri kızarmadan fırından alın .
  • Kurabiyeniz fırın dan ilk çıktığın da her zaman yumuşak olur ama sonra kıyır kıyır olur bu sebebten fırında çok bekletip üzeri pembeleşmesin.
  • 200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine çok katı olmaması için bir çay kaşığı daha hindistan cevizi yağı katıyorum akışkan oluyor. Kurabiyeleri çikolatalarken daha rahat oluyor.
  • Önce çikolataya batırıp sonra fıstığa batırdım. Siz dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi olur, fındık olur ,şekerleme vs sizin zevkinize kalmış🌹🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder