Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy kapya biber
- 1 adet yağlı kağıt
- Yoğurtlu köz biber mezesi;
- 4 adet közlenmiş kapya biber
- 1 su bardağı yoğurt (250 ml’lik)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi Tarifi Yapılışı
- Biberleri közleme; fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştiriyoruz.
- Kapya biberlerin saplarını çıkarıp 2’ye bölüp içlerini temizliyoruz.
- Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyip yıkadığımız biberleri kuruluyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° derece fırında arada bir ters çevirerek 30 dk pişiriyoruz.
- Yoğurtlu köz biber mezesi; közlenen biberlerin kabuklarını soyuyoruz, biberleri doğruyoruz.
- Sarımsakları ezip üzerine yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuzu da ekleyip karıştırıp servis tabağına aktarıyoruz.
- Üzerine doğradığımız köz biberleri ekliyoruz.
- Son olarak üzerinde zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder