17 Mart 2021 Çarşamba

Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi Tarifi

 

Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet yağlı kağıt
  • Yoğurtlu köz biber mezesi;
  • 4 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 su bardağı yoğurt (250 ml’lik)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi  Tarifi Yapılışı

  • Biberleri közleme; fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştiriyoruz.
  • Kapya biberlerin saplarını çıkarıp 2’ye bölüp içlerini temizliyoruz.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyip yıkadığımız biberleri kuruluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200° derece fırında arada bir ters çevirerek 30 dk pişiriyoruz.
  • Yoğurtlu köz biber mezesi; közlenen biberlerin kabuklarını soyuyoruz, biberleri doğruyoruz.
  • Sarımsakları ezip üzerine yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuzu da ekleyip karıştırıp servis tabağına aktarıyoruz.
  • Üzerine doğradığımız köz biberleri ekliyoruz.
  • Son olarak üzerinde zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder