Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sos malzemeleri;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
İç malzeme;
- 300 gram kıyma
- 1 tutam ıspanak yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber, pul biber (farklı malzeme de kullanabilirsiniz)
Midye Börek Tarifi Yapılışı
- İç malzemeyi hazırlayalım; kıymayı kavuralım sıvı yağ ekleyelim.
- Doğradığımız kuru soğanı ilave edelim.
- Soğanlar yumuşayınca doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim.
- Bir iki dakika çevirdikten sonra ocağı kapatalım.
- Ispanaklar hafif diri kalsın.
- Baharatları ilave edelim soğumaya bırakalım.
- Sos malzemelerini bir kapta çırpma teli ile çırpalım.
- Yufkayı tezgaha serip 4 çeyrek parça olacak şekilde keselim.
- Sostan iki üç kaşık yufkaya dökelim.
- Fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
- İyi ıslanmazsa şekil vermek zor olur.
- Yufkanın uç köşesinden baş parmağımızla geniş tarafa iterek büzdürelim.
- Yanlardaki iki ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayalım. (görsellerde yapılışı var).
- İç malzemeyi katladığımız yere koyalım.
- Yan kısımlarını yaprak sarar gibi içe katlayalım, ileri doğru kıvırarak fazla bastırmadan saralım.
- Altta kalan büzgülü kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- Artan sosa bütün yumurtayı kırıp çırpalım.
- Eğer sos artmadıysa bir yumurta sarısını bir kaşık sıvı yağ ile çırpıp böreklere sürelim, çörek otu yada susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyip fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder