17 Mart 2021 Çarşamba

Midye Börek Tarifi

 

Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sos malzemeleri;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu

İç malzeme;

  • 300 gram kıyma
  • 1 tutam ıspanak yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, pul biber (farklı malzeme de kullanabilirsiniz)

    Midye Börek Tarifi Yapılışı

  • İç malzemeyi hazırlayalım; kıymayı kavuralım sıvı yağ ekleyelim.
  • Doğradığımız kuru soğanı ilave edelim.
  • Soğanlar yumuşayınca doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim.
  • Bir iki dakika çevirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Ispanaklar hafif diri kalsın.
  • Baharatları ilave edelim soğumaya bırakalım.
  • Sos malzemelerini bir kapta çırpma teli ile çırpalım.
  • Yufkayı tezgaha serip 4 çeyrek parça olacak şekilde keselim.
  • Sostan iki üç kaşık yufkaya dökelim.
  • Fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
  • İyi ıslanmazsa şekil vermek zor olur.
  • Yufkanın uç köşesinden baş parmağımızla geniş tarafa iterek büzdürelim.
  • Yanlardaki iki ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayalım. (görsellerde yapılışı var).
  • İç malzemeyi katladığımız yere koyalım.
  • Yan kısımlarını yaprak sarar gibi içe katlayalım, ileri doğru kıvırarak fazla bastırmadan saralım.
  • Altta kalan büzgülü kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Artan sosa bütün yumurtayı kırıp çırpalım.
  • Eğer sos artmadıysa bir yumurta sarısını bir kaşık sıvı yağ ile çırpıp böreklere sürelim, çörek otu yada susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Deneyip fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder