Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (rondodan çekilmiş)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 kaç dal ince doğranmış maydanoz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
Sebzeler;
- 4 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 6-7 adet kültür mantarı
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yeterince tuz
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köftesi için kıymayı ve diğer malzemelerini bir kaba koyalım ve iyice yoğuralım.
- Küçük parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve yarım saat dolapta dinlendirelim.
- Bütün sebzeleri birbirleriyle eşit olacak şekilde küp küp keselim.
- Fırın tepsimizin içine doğradığımız sebzeleri ve misket şekli verdiğimiz köfteleri koyarak yavaşça karıştıralım.
- Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım kaşık tereyağı, biraz tuz ve sıcak suyu kasede çırpalım.
- Hazırladığımız sosu tepside sebzelerin üzerine gezdirelim.
- Fırın kağtını ıslatalım suyunu sıkalım ve tepsimizin üzerini kapatalım bu sayede en üstte kalan sebzeler ve köfteler yanmaz.
- Tepsimizi fırınımızın en alt rafına koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 40-45 dakika pişirelim.
- Üzerini kızarmış seviyorsanız yemeği fırından çıkartmaya yakın fırın kâğıdını çıkarın ve 7-8 dk tekrar fırına verin.
- Arada çatal batırarak sebzelerin pişmesini kontrol edebilirsiniz.
Köfteler ve sebzeleri tek tek kızartmadan kolaylıkla yapılan yemeğimiz servise hazır.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder