6 Mart 2021 Cumartesi

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rondodan çekilmiş)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaç dal ince doğranmış maydanoz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz

Sebzeler;

  • 4 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 6-7 adet kültür mantarı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz

    Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köftesi için kıymayı ve diğer malzemelerini bir kaba koyalım ve iyice yoğuralım.
  • Küçük parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve yarım saat dolapta dinlendirelim.
  • Bütün sebzeleri birbirleriyle eşit olacak şekilde küp küp keselim.
  • Fırın tepsimizin içine doğradığımız sebzeleri ve misket şekli verdiğimiz köfteleri koyarak yavaşça karıştıralım.
  • Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım kaşık tereyağı, biraz tuz ve sıcak suyu kasede çırpalım.
  • Hazırladığımız sosu tepside sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • Fırın kağtını ıslatalım suyunu sıkalım ve tepsimizin üzerini kapatalım bu sayede en üstte kalan sebzeler ve köfteler yanmaz.
  • Tepsimizi fırınımızın en alt rafına koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 40-45 dakika pişirelim.
  • Üzerini kızarmış seviyorsanız yemeği fırından çıkartmaya yakın fırın kâğıdını çıkarın ve 7-8 dk tekrar fırına verin.
  • Arada çatal batırarak sebzelerin pişmesini kontrol edebilirsiniz.
  • Köfteler ve sebzeleri tek tek kızartmadan kolaylıkla yapılan yemeğimiz servise hazır.

    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder