18 Mart 2021 Perşembe

Zerde (Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Yazdım)

 

Zerde (Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Yazdım) İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı gülsuyu (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı nişasta(su ile çözülecek)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yarım çay kaşığı safran (isteğe bağlı -ben kullanmadım-)

    Zerde (Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Yazdım) Yapılışı

  • Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayalım.
  • Yıkadığımız pirinci derin bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edelim.
  • Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim (20-25 dk).
  • Pişen pirinçlerin üzerine şekeri ilave edip karıştıralım.
  • 4-5 dk şekerle kaynattıktan sonra kuş üzümü, çam fıstığı, zerdeçal ve gül suyunu ekleyelim.
  • 3-4 dk da o şekilde kaynatalım.
  • Daha sonra nişastayı bir kasede su ile açtıralım.
  • Yavaşça karışıma ekleyip karıştıralım.
  • 15-20 dk bu şekilde tüm malzemelerle zerdemiz kaynasın. (boza kıvamı alacak) ❗sık sık pirinçleri karıştırın yapışma ihtimali yüksek.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp kaselere bölüştürelim.
  • Üzerini kuş üzümü ve fıstıkla süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder