Zerde (Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Yazdım) İçin Malzemeler
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı gülsuyu (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı nişasta(su ile çözülecek)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- Yarım çay kaşığı safran (isteğe bağlı -ben kullanmadım-)
Zerde (Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Yazdım) Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayalım.
- Yıkadığımız pirinci derin bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edelim.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim (20-25 dk).
- Pişen pirinçlerin üzerine şekeri ilave edip karıştıralım.
- 4-5 dk şekerle kaynattıktan sonra kuş üzümü, çam fıstığı, zerdeçal ve gül suyunu ekleyelim.
- 3-4 dk da o şekilde kaynatalım.
- Daha sonra nişastayı bir kasede su ile açtıralım.
- Yavaşça karışıma ekleyip karıştıralım.
- 15-20 dk bu şekilde tüm malzemelerle zerdemiz kaynasın. (boza kıvamı alacak) ❗sık sık pirinçleri karıştırın yapışma ihtimali yüksek.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp kaselere bölüştürelim.
- Üzerini kuş üzümü ve fıstıkla süsleyelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder