Gıda Boyasız Mereng (Beze) Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) İçin Malzemeler
- 1 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı toz kuşburnulu oralet ( alternatifi herhangi renkli toz içecek)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sirke (elma veya üzüm)
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
Gıda Boyasız Mereng (Beze) Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) Yapılışı
- Yumurtamızın oda sıcaklığında olması önemlidir. Oda sıcaklığında olmazsa şekerimiz iyice erimez ve istenilen kıvamı yakalayamayız beze için.
- Yumurtanın beyazı (hiçbir şekilde sarısı gelmeyecek) mikserle koyu kıvam alıp çırptığımız kabı ters çevirdiğimizde düşmeyecek, dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpılır.
- Azar azar şeker ve toz içecek ilave edilip eritilerek yumurtaya çırpılarak yedirilir.
- Sirkemizi koyup yaklaşık 5 dk kadar daha çırpıyoruz pürüzsüz, mikserimizin ucundan düşmeyecek şekle gelince çırpmayı bırakıp fırınımızı 110-120 dereceye ayarlıyoruz.
- Sıkma torbamıza veya kabımıza alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yıldız duyla sarmal olarak boşluklu sıkalım.
- Belli aralıklar tepsiye dizip fırının ayarını 100 dereceye düşürüp fırının en alt rafına koyalım.
- En az 1 saat fırının kapağını hiç açmadan pişirelim.
- Ben 1 saat 10 dakika pişirdim.
- Sakız kıvamında seviyorsanız, çatalla tepsiden kolayca çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Tepsimizi dışarı alalım.
- İçi kuru kıvamlı seviyorsanız fırını kapatıp tepsimizi fırı soğuyana kadar içinde bırakalım.
- Kahve yanına veya sütle tüketebilirsiniz.
Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun🤲.
📌 Hamur işleri yaparken kullanmadığımız yumurta beyazını kullanmak için çok güzel bir tariftir.
📌 Hava almayacak şekilde serin yerde 1 hafta ilk günkü tazeliğini muhafaza edebilir.
📌Toz içeceği süzgeçten geçebilecek kadar ufaltmak için merdane ve bardak altından yararlanabilirsiniz. Süzgeçten elenen pudra şekeri dokusundaki oralet tozunu kullandım. Siz dilerseniz başka toz içeceklerden de elinizde ne varsa yararlanabilirsiniz.
📌Dilerseniz beyaz renkli olarak içecek tozsuzda yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder