Kokoş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 2 yumurta akı (Yumurtalar çok büyük olmasın)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Kokoş Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Şeker, hindistancevizi, yumurta akının yarısı, sıvı yağın yarısı rondoda iyice öğütülür.
- Sonrasında karışım uygun bir tencere veya tavaya alınır. (mümkünse teflon yada yapışmaz).
- Kalan yumurta akı, yağ, vanilya, limon suyu ve nişasta ilave edilerek en kısık ateşte sürekli olarak spatula ile karıştırılır taki şeker eriyene kadar. Sonra soğuması için sürekli karıştırılarak ılıtılır.
- Ben sıkma torbası ile yaptım ama siz elinizi çok hafif yağlayarak elinizle şekil verebilirsiniz daha kolay olur.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 160°önceden ısıtılmış fırında rengi dönene kadar pişirilir.
- Üzerine fırça yardımı ile bal sürülür fıstık dökülerek servis edilir. Dışı kıtır içi yumuşacık kurabiyeniz hazır😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder