Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı yumuşamış olacak
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 buçuk su bardağı un (3 su bardağından sonra kontrollü olarak ekleyin) çünkü bu herkes de biraz değişebilir
Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tereyağ sıvı yağ pudra şekerini karıştıralım isterseniz mikserle de çırpabilirsiniz.
- Nişasta vanilyayı da ekleyin çırpmaya devam edin.
- Daha sonra unu azar azar ekleyip el ile yoğurmaya geçin. Hamur yumuşacık, kendini toparlayan ve ele yapışmayan bir hamur olacak. Unu azar azar ekleyip o kıvama getirin.
- Hamuru 10 dk dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp hafif kalın bir rulo haline getirin.
- Daha sonra biraz bastırarak yayılmasını sağlayın elinizle.
- Çatal ile baştan sona kadar şekil verin ve kurabiyeler kesin.
- Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin. Birbirine çok yakın olmasın.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirin üstü çok fazla kızarmasın un kurabiyesi beyaz olur :). Önemli olan fırını iyi ısıtın yoksa kurabiyelerinizin şekli bozulabilir.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri yada tarçınlı pudra şekeri serpebilirsiniz kurabiyeler soğuduktan sonra.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder