10 Mart 2021 Çarşamba

Gözleme (15 Dakikada Mayalanan Hamur) Tarifi

 

Gözleme (15 Dakikada Mayalanan Hamur) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 11 gram küçük paketlerden kuru maya
  • Alabildiği kadar un (Çok hafif ele yapışan bir hamur olacak)

    Gözleme (15 Dakikada Mayalanan Hamur) Tarifi Yapılışı

  • Sıvı malzemeleri kaba alıp mayayı ekliyoruz eriyene kadar karıştırıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • Unu ekleyip hafif ele yapışan hamurumuzu un serptiğimiz masa da son kez yoğurup toparlıyoruz ve tekrar kaba alıyoruz.
  • Fırını 180 derece de ısıtıp kapatıyoruz.
  • Hamurun olduğu kabı bez ile sarıp ısıtılmış fırında 15 dk mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz.
  • Her birini yuvarlak şekilde açıp kenarına istediğiniz iç harcını ekleyip kapatıyoruz. (ben peynirli ve patatesli yaptım) yağsız ısıtılmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Pişen gözlemelere tereyağ sürüp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder