Gözleme (15 Dakikada Mayalanan Hamur) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 11 gram küçük paketlerden kuru maya
- Alabildiği kadar un (Çok hafif ele yapışan bir hamur olacak)
Gözleme (15 Dakikada Mayalanan Hamur) Tarifi Yapılışı
- Sıvı malzemeleri kaba alıp mayayı ekliyoruz eriyene kadar karıştırıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Unu ekleyip hafif ele yapışan hamurumuzu un serptiğimiz masa da son kez yoğurup toparlıyoruz ve tekrar kaba alıyoruz.
- Fırını 180 derece de ısıtıp kapatıyoruz.
- Hamurun olduğu kabı bez ile sarıp ısıtılmış fırında 15 dk mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz.
- Her birini yuvarlak şekilde açıp kenarına istediğiniz iç harcını ekleyip kapatıyoruz. (ben peynirli ve patatesli yaptım) yağsız ısıtılmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
- Pişen gözlemelere tereyağ sürüp sıcak sıcak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder