11 Mart 2021 Perşembe

Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi

 

Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber

Mantar sote için;

  • 500g mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 adet kapya biberi
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  • Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içersinde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan patatesin suyunu süzün, sıcakken tereyağını ekleyip ezin.
  • Üzerine sütü, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Diğer taraftan mantarları nemli bir bezle silinir gerekirse kabukları soyulur.
  • Saplarıyla birlikte çok ince olmıcak şekilde doğranır.
  • Soğan ve sarımsak iri doğranır.
  • Kapya ve yeşil biberler 3-4 bölünür.
  • Domatesler küp küp doğranır.
  • Uygun tava kızdırılır, içersine zeytinyağ dökülür.
  • Soğan eklenir 1 dk sotelenir.
  • Daha sonra mantar eklenir ve yüksek ateşte ara ara karıştırarak 5-6 dk sotelenir.
  • Ocağın altı orta ateşe getirilir kapya, yeşil biberler ve sarımsak eklendikten sonra 2 dk kavrulur.
  • Sebzeleri çok fazla öldürmeden pişirmeye özen gösterelim.
  • 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve az daha kavrulur.
  • Son olarak domates, baharatlar ve tuz da eklenir.
  • Güzelce karıştırarak 1-2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
  • Güveçlere patates püresi paylaştırır.
  • Üzerine mantar sote koyulur, rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri hafif kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder