Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Mantar sote için;
- 500g mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1-2 adet kapya biberi
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içersinde yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan patatesin suyunu süzün, sıcakken tereyağını ekleyip ezin.
- Üzerine sütü, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Diğer taraftan mantarları nemli bir bezle silinir gerekirse kabukları soyulur.
- Saplarıyla birlikte çok ince olmıcak şekilde doğranır.
- Soğan ve sarımsak iri doğranır.
- Kapya ve yeşil biberler 3-4 bölünür.
- Domatesler küp küp doğranır.
- Uygun tava kızdırılır, içersine zeytinyağ dökülür.
- Soğan eklenir 1 dk sotelenir.
- Daha sonra mantar eklenir ve yüksek ateşte ara ara karıştırarak 5-6 dk sotelenir.
- Ocağın altı orta ateşe getirilir kapya, yeşil biberler ve sarımsak eklendikten sonra 2 dk kavrulur.
- Sebzeleri çok fazla öldürmeden pişirmeye özen gösterelim.
- 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve az daha kavrulur.
- Son olarak domates, baharatlar ve tuz da eklenir.
- Güzelce karıştırarak 1-2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
- Güveçlere patates püresi paylaştırır.
- Üzerine mantar sote koyulur, rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder