Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
- 1.5-2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı haşhaş
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
- Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
- Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
- Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
- Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbetin kıvamlı olması için, limon suyunu kaynadıktan sonra ekleyin.
- Tarifteki yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
- Hamurun iyi köpürmesi için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
- Tatlının şerbeti emmesi için, piştikten sonra üzerine kürdan batırarak küçük delikler açın.
- Tatlı sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek iyice emilmesini sağlayın.
1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?
- Haşhaşlı revaninin bir dilimi, yaklaşık 300 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder