Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- Un (yaklaşık olarak 2 su bardağı)
Üzeri için;
- Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için)
- Ceviz
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
- Kaynamaya başladığında, 3-4 damla limon suyu sıkın.
- 5 dakika daha kaynadıktan sonra, şerbeti alarak soğumaya bırakın.
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak, elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun.
- Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın.
- 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi yeterli.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine, hazırladığınız şerbeti dökün.
- Kurabiyelerin üst kısımlarına, özellikle gelecek şekilde kaşık ile dökerseniz çok daha iyi olur. Üst bölümler kuru kalmasın.
- Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz ama bir gece buzdolabında beklerse, ertesi gün çok daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder