28 Mart 2021 Pazar

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Un (yaklaşık olarak 2 su bardağı)

Üzeri için;

  • Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için)
  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
  • Kaynamaya başladığında, 3-4 damla limon suyu sıkın.
  • 5 dakika daha kaynadıktan sonra, şerbeti alarak soğumaya bırakın.
  • Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak, elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın.
  • 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi yeterli.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine, hazırladığınız şerbeti dökün.
  • Kurabiyelerin üst kısımlarına, özellikle gelecek şekilde kaşık ile dökerseniz çok daha iyi olur. Üst bölümler kuru kalmasın.
  • Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz ama bir gece buzdolabında beklerse, ertesi gün çok daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder