Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı kadar susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Ayrı bir tabakta pekmez ile suyu karıştırın. Başka bir tabağa da susamı koyun.
- Hamurdan bir parça alıp şekil verip önce pekmezli suya batırın.
- Daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsine dizin.
- 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder