28 Mart 2021 Pazar

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kadar susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Ayrı bir tabakta pekmez ile suyu karıştırın. Başka bir tabağa da susamı koyun.
  • Hamurdan bir parça alıp şekil verip önce pekmezli suya batırın.
  • Daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsine dizin.
  • 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder