10 Mart 2021 Çarşamba

Hatay'ın Meşhur Kaytaz Böreği Tarifi

 

Hatay'ın Meşhur Kaytaz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:

  • 2 bardak ılık su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5, 5 bardak un (bardak ölçüsü 300 ml)

Harç:

  • 300 kıyma
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon, karabiber, pul biber
  • Tuz

Bezeleri açmak için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 100 gram tereyağı

    Hatay'ın Meşhur Kaytaz Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ilık suyu yoğurma kabına boşaltın.
  • Şekeri, tuzu ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip ele hafif yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Üzerini kapatıp 40 dakika mayalandırın.
  • Bu arada harcı hazırlayın.
  • Kıymayı bir kaba alın. Sırasıyla soğanı, kapya biberi, yeşil biberleri ve domatesi rondodan geçirip kıymaya ekleyin.
  • Baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ve tuzu ekleyip elinizle yoğurun.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve havasını alın. 10 eşit parçaya bölün. Dilerseniz daha küçük parçalara da bölebilirsiniz.
  • Tereyağını eritip sıvı yağı üzerine ekleyin.
  • Bir tabağa boşaltıp tüm bezeleri bu yağa koyun ve en az 10 dakika bekletin.
  • Tezgahı hafifçe yağlayın bezeyi elinizle büyütün. Çok çok kolay büyüyor.
  • Hamurun üzerine bir çorba kaşığı tereyağı gezdirin ve her iki taraftan ortaya doğru büzün ve ucunu sabitleyerek gül şekli verin.
  • Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  • Hamurların ortasını elinizle hafifçe açıp 1 veya bir buçuk kaşık harç yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirin. (25 dakika) sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder