Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim İçin Malzemeler
- 600 gram pınar beyaz taze peynir
- 200 gram kutu sıvı krema
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 adet ılık yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 paket vanilya
Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim Yapılışı
- 22 santimlik tabansız yüksek boy, çemberimizi uygun yuvarlak bir borcam üzerine alalım.
- Çemberin içerisini 2 adet yağlı kağıdı uzunlamasına boydan kesip, 4 ince adet olmuş kağıdın her birini muslukta tek tek ıslatıp sıkalım, ve kalıbın her yerini önce artı sonra çapraz olacak şekilde tabanı açık kalmadan kağıtla iyice kaplayalım.
- Daha sonra, yumurta, vanilya ve şekeri mikserin en yüksek hızında rengi açılıp mayonez kıvamı alana dek çırpalım.
- Daha sonra; ayrı bir çırpma kabı içerisine oda ısısında 30 dk beklemiş pınar beyaz peynirlerini ekleyelim.
- Üzerine ılık kremasını katalım. Un ve nişastasınıda ilave edip mikserin en yavaş ayarında 15 saniye kadar çırpalım.
- Daha sonra; mikseri bırakıp tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
- Pürüzsüz olan peynirli harcın üzerine şekerle çırpılmış yumurtalı karışımı 3 seferde azar azar dökerek tel çırpıcı ile nazik şekilde yumurtaları söndürmeden alttan yukarı iyice karıştıralım hiç pütürlük kalmasın.
- En son aşama olarak; hamuru kağıtla kaplanmış çember içerisine boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 210° fırının alttan ikinci rafında 45 dk pişirelim.
- Sonra fırın kapağını açıp yarım saat içinde bu şekilde bekletelim.
- Sonra fırından tezgaha çıkarıp.
- Çemberini bollatarak gevşetelim ve iyice ılımaya bırakalım.
- Daha sonra çemberinden çıkarıp buzdolabında 3-5 saat arası beklettikten sonra tam kıvamını alıp katılaşacak, dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder