22 Mart 2021 Pazartesi

Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifi

 

Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim İçin Malzemeler

  • 600 gram pınar beyaz taze peynir
  • 200 gram kutu sıvı krema
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 adet ılık yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim Yapılışı

  • 22 santimlik tabansız yüksek boy, çemberimizi uygun yuvarlak bir borcam üzerine alalım.
  • Çemberin içerisini 2 adet yağlı kağıdı uzunlamasına boydan kesip, 4 ince adet olmuş kağıdın her birini muslukta tek tek ıslatıp sıkalım, ve kalıbın her yerini önce artı sonra çapraz olacak şekilde tabanı açık kalmadan kağıtla iyice kaplayalım.
  • Daha sonra, yumurta, vanilya ve şekeri mikserin en yüksek hızında rengi açılıp mayonez kıvamı alana dek çırpalım.
  • Daha sonra; ayrı bir çırpma kabı içerisine oda ısısında 30 dk beklemiş pınar beyaz peynirlerini ekleyelim.
  • Üzerine ılık kremasını katalım. Un ve nişastasınıda ilave edip mikserin en yavaş ayarında 15 saniye kadar çırpalım.
  • Daha sonra; mikseri bırakıp tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
  • Pürüzsüz olan peynirli harcın üzerine şekerle çırpılmış yumurtalı karışımı 3 seferde azar azar dökerek tel çırpıcı ile nazik şekilde yumurtaları söndürmeden alttan yukarı iyice karıştıralım hiç pütürlük kalmasın.
  • En son aşama olarak; hamuru kağıtla kaplanmış çember içerisine boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 210° fırının alttan ikinci rafında 45 dk pişirelim.
  • Sonra fırın kapağını açıp yarım saat içinde bu şekilde bekletelim.
  • Sonra fırından tezgaha çıkarıp.
  • Çemberini bollatarak gevşetelim ve iyice ılımaya bırakalım.
  • Daha sonra çemberinden çıkarıp buzdolabında 3-5 saat arası beklettikten sonra tam kıvamını alıp katılaşacak, dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder