6 Mart 2021 Cumartesi

İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi

 

İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

İçli köfte iç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymalı içi hazırlayalım. İnce ince doğradığımız soğanı ,sıvı yağ koyduğumuz tencereye alalım ve pembeleşinceye kadar pişirelim .
  • Sonra kıymayı ekleyip biraz kavuralım .
  • Salça, kimyon, karabiber, pul biber ,tuz ve ceviz içini ekleyelim.
  • Biraz daha kavuralım altını kapatana yakın maydanozu ekleyelim ve piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için bulgur ve irmiği bir kaba alıp suyumuzu ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika bekleyelim .
  • Sonrasında bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve yoğurmaya gerek kalmadan mutfak robotuna alıp 15 saniye parçalayalım ve bu şekilde hamurumuz hazır:).
  • Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp strec filmin üzerine alalım ve üzerine de strec film serelim bu şekilde hamur merdaneye yapışmadan açılacaktır.
  • Açılan hamuru ağzı geniş bir bardakla ( ben saklama kabı kullandım) kesip ortasına kıymalı harçtan koyup katlayalım ve köşelerini bastıralım.
  • Bu şekilde yaklaşık 20 adet köfte elde edilebilir.
  • Hazır olan köfteleri ister haşlayarak isterseniz de kızartarak servis edebilirsiniz.( strec film iki kat yapıp kullanırsanız daha kullanışlı olur).
  • Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder