Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet hamburger ekmeği
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı galeta unu
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
- Ardından baharatları ve galeta ununu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Ben toplam 4 adet hamburger ekmeği için 4 adet el büyüklüğünde bezeler koparıp köftemi hazırladım.
- Çok az bir sıvı yağ koyulmuş tavada köfteleri kızartıyoruz.
- Köfteler kızarırken domates sosunu hazırlamaya geçiyoruz.
- Bunun için bir sos tenceresine ketçap, domates salçası ve domates suyunu koyup iyice karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarını da ilave edip ocağa alıyoruz.
- Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz, kaynayınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu aşamadan sonra elimizle 1 adet yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkıyoruz ve uygun bir tencereye yerleştiriyoruz.
- Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp her bir yüzeyini bol domates sosuna batırıp tencereye alıyoruz.
- Ortasına pişen köftelerimizi koyup artan hamburger ekmeklerini de koyup kapatıyoruz.
- Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharında yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
- Hazır olan ıslak hamburgerleri servis tabağına alıyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍔🍔.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder