1 Mart 2021 Pazartesi

Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi

 

Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hamburger ekmeği

Köftesi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı galeta unu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

    Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
  • Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ardından baharatları ve galeta ununu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ben toplam 4 adet hamburger ekmeği için 4 adet el büyüklüğünde bezeler koparıp köftemi hazırladım.
  • Çok az bir sıvı yağ koyulmuş tavada köfteleri kızartıyoruz.
  • Köfteler kızarırken domates sosunu hazırlamaya geçiyoruz.
  • Bunun için bir sos tenceresine ketçap, domates salçası ve domates suyunu koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarını da ilave edip ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz, kaynayınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu aşamadan sonra elimizle 1 adet yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkıyoruz ve uygun bir tencereye yerleştiriyoruz.
  • Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp her bir yüzeyini bol domates sosuna batırıp tencereye alıyoruz.
  • Ortasına pişen köftelerimizi koyup artan hamburger ekmeklerini de koyup kapatıyoruz.
  • Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharında yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
  • Hazır olan ıslak hamburgerleri servis tabağına alıyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍔🍔.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder