Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kabak
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Sosu için
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıcak su
Kabak Sarma Tarifi Yapılışı
- Tavaya sıvı yağ ve zeytin yağı alınır, üzerine küçük doğranmış soğanlar konulur ve soğanlar kavrulur.
- Kavrulan soğanların üstüne salça konulur, soğanla birlikte kavrulur.
- Daha sonra soğanların üzerine pirinç ilave edilir, üzerine 1 çay bardağı sıcak su konulur.
- Suyunu çektikten sonra baharatlar ve maydanoz ilave edilir.
- Kabaklar ince ince kesilir.
- İçine hazırlanan harçtan konulur, sarılır.
- Salça, sıcak suda açılır. Kabakların üzerine salçalı sos gezdirilir. Suyu az gibi olursa su ilave edilebilir.
- Pirinçler yumuşayıp kabaklar piştikten sonra ocaktan alınabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder