17 Mart 2021 Çarşamba

Kabak Sarma Tarifi

 

Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıcak su

    Kabak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Tavaya sıvı yağ ve zeytin yağı alınır, üzerine küçük doğranmış soğanlar konulur ve soğanlar kavrulur.
  • Kavrulan soğanların üstüne salça konulur, soğanla birlikte kavrulur.
  • Daha sonra soğanların üzerine pirinç ilave edilir, üzerine 1 çay bardağı sıcak su konulur.
  • Suyunu çektikten sonra baharatlar ve maydanoz ilave edilir.
  • Kabaklar ince ince kesilir.
  • İçine hazırlanan harçtan konulur, sarılır.
  • Salça, sıcak suda açılır. Kabakların üzerine salçalı sos gezdirilir. Suyu az gibi olursa su ilave edilebilir.
  • Pirinçler yumuşayıp kabaklar piştikten sonra ocaktan alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder