17 Mart 2021 Çarşamba

Yufkalı Ali Nazik Kebabı Tarifi

 

Yufkalı Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet yufka
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Sarımsak

    Yufkalı Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patlıcanlarımıza bıçak yardımı ile minik  delikler açıp fırında veya ocakta közleyelim.
  • Patlıcanlarımız közlenirken bir tavaya tereyağ koyup kıymamız ve biberlerimiz kavrulur.
  • Üzerine biber salçası eklenerek çok az su koyup baharatlar ve tuz eklenerek suyu  çekene kadar pişirilir.
  • Diğer yanda yufkalarımız minik minik sigara böreği gibi içine birsey koymadan sarılıp kızartılır.
  • Közlenmiş patlıcanlar bir poşette terletilip kabukları soyulur ve doğrama tahtasında kare kare doğranır.
  • Bir tavada1 tatlı kaşığı tereyağ ile iki iki kez karıştırılarak servis tabağına alınıp üzerine sarımsak  eklediğimiz yoğurdumuz eklenir.
  • Kenarlarına  kızarttığımız sigara börekleri dizilir.
  • Üzerine kıymamız gezdirilir.
  • Kenarlarına domates maydanoz ile süslenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder