Yufkalı Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet yufka
- 1 kase süzme yoğurt
- Sarımsak
Yufkalı Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk önce patlıcanlarımıza bıçak yardımı ile minik delikler açıp fırında veya ocakta közleyelim.
- Patlıcanlarımız közlenirken bir tavaya tereyağ koyup kıymamız ve biberlerimiz kavrulur.
- Üzerine biber salçası eklenerek çok az su koyup baharatlar ve tuz eklenerek suyu çekene kadar pişirilir.
- Diğer yanda yufkalarımız minik minik sigara böreği gibi içine birsey koymadan sarılıp kızartılır.
- Közlenmiş patlıcanlar bir poşette terletilip kabukları soyulur ve doğrama tahtasında kare kare doğranır.
- Bir tavada1 tatlı kaşığı tereyağ ile iki iki kez karıştırılarak servis tabağına alınıp üzerine sarımsak eklediğimiz yoğurdumuz eklenir.
- Kenarlarına kızarttığımız sigara börekleri dizilir.
- Üzerine kıymamız gezdirilir.
- Kenarlarına domates maydanoz ile süslenebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder