Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı beyaz peynir (Ufalanmış)
- 2 adet yeşil soğan
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Pişirme için)
Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı
- Patatesleri önceden haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına soğumuş olan patatesleri alıyoruz ve iyice eziyoruz.
- Yoğurdu ve yumurtayı ilave ediyoruz. Harmanlıyoruz, içine ince kıyım doğradığımız yeşil soğan, kapya biberi ve dereotunu ilave ediyoruz.
- Peyniri ilave ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ediyoruz. Kontrollü şekilde yoğuruyoruz. Ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
- Hamuru dört eşit parçaya bölelim ve orta boy tabak büyüklüğünde bir zemini unlayıp açalım.
- Açmış olduğumuz hamurları yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip alt üst olacak şekilde orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder