11 Mart 2021 Perşembe

Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi

 

Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (Ufalanmış)
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Pişirme için)

    Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri önceden haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına soğumuş olan patatesleri alıyoruz ve iyice eziyoruz.
  • Yoğurdu ve yumurtayı ilave ediyoruz. Harmanlıyoruz, içine ince kıyım doğradığımız yeşil soğan, kapya biberi ve dereotunu ilave ediyoruz.
  • Peyniri ilave ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ediyoruz. Kontrollü şekilde yoğuruyoruz. Ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
  • Hamuru dört eşit parçaya bölelim ve orta boy tabak büyüklüğünde bir zemini unlayıp açalım.
  • Açmış olduğumuz hamurları yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip alt üst olacak şekilde orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder