Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilya
- 1,5 paket hamur kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Hindistancevizi
- Toz antep fıstığı
Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
- Ardından kekimizin hamuru için uygun bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
- Toz şekeri de ekleyip mikser ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sırayla sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
- Un, kakao, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı mutlaka eleyerek karışıma ekliyoruz.
- Daha sonra yağlanmış bir borcama kek harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
- 20. Dakikadan sonra kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
- Bu arada üzeri için bir sos tenceresine süt, kakao, toz şeker ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra kakaolu sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan 10 dakika sonra bıçakla kesiyoruz.
- Sosumuzu her bir dilimin üzerine gezdiriyoruz.
- Dilerseniz hindistancevizi veya toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
- Kakaolu ıslak kekimizi buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenmiş ve sosunu iyice çekmiş olan kekimizi yanında kahve ile dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🍰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder