28 Mart 2021 Pazar

Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1,5 paket hamur kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Hindistancevizi
  • Toz antep fıstığı

    Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
  • Ardından kekimizin hamuru için uygun bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
  • Toz şekeri de ekleyip mikser ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sırayla sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
  • Un, kakao, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı mutlaka eleyerek karışıma ekliyoruz.
  • Daha sonra yağlanmış bir borcama kek harcımızı döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • 20. Dakikadan sonra kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
  • Bu arada üzeri için bir sos tenceresine süt, kakao, toz şeker ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
  • Kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra kakaolu sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan 10 dakika sonra bıçakla kesiyoruz.
  • Sosumuzu her bir dilimin üzerine gezdiriyoruz.
  • Dilerseniz hindistancevizi veya toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  • Kakaolu ıslak kekimizi buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenmiş ve sosunu iyice çekmiş olan kekimizi yanında kahve ile dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🍰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder