Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Peynirli iç harcı için;
- 1 kase lor peyniri
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Sucuklu iç harcı için;
- 1 kase kaşar peyniri
- Dilimlenmiş sucuk
Muska Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle uygun bir kaseye böreğin sosu için; su ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
- Ardından peynirli harcı için bir kaseye lor peyniri, ince ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra sucuklu iç harcı için sucukları kare dilimleyip kaşarı rendeleyip karıştırıyoruz.
- Uygun bir tezgaha üçgen yufkalardan bir tane alıp sosumuzu fırça ile sürüyoruz.
- Uç kısmına dilediğiniz harçtan koyup üçgen olacak şekilde katlaya katlaya muska haline getiriyoruz.
- Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
- En son artan sosu muska böreklerin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Pişen muska böreklerini yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder